Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 28 september 2011

PIP EN ZIP


In de zomermaanden van 1971, voorafgaand aan een nieuwe reeks van de Fabeltjeskrant, moest er een nieuwe serie komen met een groot aantal afleveringen van vijf minuten. Dit werd Pip + Zip, gebaseerd op het gelijknamige Duitse stripverhaal.

Het geen echte tekenfilm, maar gefilmde tekeningen. Elk avontuur is door Kees Brusse op rijm ingesproken. De muziek met de bijbehorende geluiden hebben Joop Stokkermans en slagwerker Gildo del Mistro live bij de beelden gespeeld.






Iedere aflevering begint met het meisje Pip die met een stuk krijt een harkerig mannetje op de muur tekent. Met één druk op de navel van dit poppetje springt het van de muur en zo begint Zip zijn eigen leven. Pip en Zip bewonen een wereld vol met vreemde dieren, zoals Olihand, Teleraf, Taxaroe, Laarsjeboe en Kokodrein.



Van de serie verscheen ook een boek, een LP met een affiche.



Voor meer informatie klik naar de webstek Waar keek jij vroger naar?



De begintune met Wieteke van Dort kun je hier beluisteren



Kees Brusse als verteller is hier te horen



De singel verscheen bij CNR, labelnummer 141 135. De LP heb ik nog nooit gezien.

Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Pipo de Clown.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten