Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 7 september 2011

PAULUS DE BOSKABOUTER

Paulus de Boskabouter (alsook alle andere figuren uit de strips, boeken, hoorspelen en TV-series rondom deze kleine baardman) is bedacht door Jean Dulieu (1921-2006), pseudoniem van Jan van Oort.
Het begint in 1946 als een strip in Het Vrije Volk. Vervolgens schrijft hij een reeks boeken, die hij van illustraties voorziet.
Tussen 1955 en 1964 zond de VARA radio maar liefst 900 korte hoorspelen uit van Paulus, waarbij vrijwel alle stemmen door Jean Dulieu zelf werden ingesproken. Het is in deze periode (1963-1964) dat onderstaande 3 flexidiscs worden uitgegeven. Ze zijn 'vervaardigd in opdracht van The Ascot Cleaners N.V.'





















Daarnaast heeft ook Philips een steentje bijgedragen. In 1962 verschijnt de singel Paulus is jarig (Philips, 411 633) . . .














. . . en Paulus vangt een vos (Philips, 411 733).
Dit zijn in feite geen echte televisie-singels, maar de TV-serie die naar aanleiding van deze hoorspelen gemaakt gaat worden in 1967 (39 afleveringen), heeft nagenoeg dezelfde sfeer, mede dankzij dezelfde stemmen ingesproken door Jean Dulieu zelf.In 1974/75 wordt van Paulus opnieuw een poppenserie gemaakt, maar dat is een ander verhaal.





Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Pension Hommeles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten