Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 10 september 2011

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES 1: INTRO

Vanaf vandaag plaatst HET Verzameloord enkele weken lang elke zaterdag een stukje merchandise dat is uitgebracht naar aanleiding van de TV-serie Teenage Mutant Ninja Turtles, maar ook het materiaal dat gebaseerd is op de speelfilms die er van deze vermenselijkte schildpadden zijn gemaakt, alsook dingen waarop de serie is gebaseerd.







Voor degene die niet weet waar het over gaat. De Turtles uit de titel zijn door een giftig goedje, dat in een riool is gedumpt, veranderd van kleine schildpadjes in levensgrote, pratende schildpadden. Dat is ook een rat overkomen, genaamd Splinter. Deze leidt de vier gemuteerden op tot ninja-vechters en geeft hen namen van beroemde schilders: Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphaël. Hun dagelijkse schuilplaats is het riool van Manhattan en niemand (behalve April O'Neil en Casey Jones) weet van hun bestaan.

Het gegeven is bedacht door Kevin Eastman en Peter Laird en voor het eerst uitgebracht als stripverhaal in 1984. Vanwege de grote populariteit start er in 1987 een geanimeerde TV-serie, die loopt tot 1996 (10 seizoenen, 193 afleveringen), in Nederland uitgezonden door de TROS. Er zullen nog twee series volgen:

Ninja Turtles: The next mutation (1 seizoen, 1997-98, 26 afleveringen, live-action)
Teenage Mutant Ninja Turtles (7 seizoenen, 2003-2009, 156 afleveringen, animatie). Beide series zijn in Nederland uitgezonden door Fox Kids.






Ook zijn er 5 bioskoopfilm gemaakt.
Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Teenage Mutant Ninja Turtles 2: The secret of the Ooze (1991)

Teenage Mutant Ninja Turtles 3 (1993)

Alle drie als live-action, dus geen tekenfilm.

TMNT (2007)

Turtles Forever (2009)

De laatste twee zijn gemaakt met computer-animatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten