Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 14 september 2011

PENSION HOMMELES

Pension Hommeles is een Nederlandse komische TV-serie, die oorspronkelijk tussen 5 oktober 1957 en 5 april 1959 werd uitgezonden. De serie, over het algemeen beschouwd als de eerste echte Nederlandse televisieserie, telt officieel 16 afleveringen, maar daar zijn er slechts 9 van bewaard gebleven. De overige 7 zijn live uitgezonden.
Elke aflevering is geschreven door Annie M.G.Schmidt en geproduceerd door Wim Ibo, die zelf de verteller speelt. Oorspronkelijk heette de serie Hommeles, maar in de volksmond werd dat al snel Pension Hommeles. Die aangepaste titel is zelfs op de laatst opgenomen delen op de titelrol te zien. Annie kon zich er kennelijk wel in vinden.
In de serie werden liedjes gezongen op muziek van Cor Lemaire. Deze begeleidde de zangers live in de studio. Op bovenstaande EP staan de enige opname die ooit voor plaat zijn opgenomen. De bekendste daarvan is: Ik zou je in een doosje willen doen.

Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Pin-up Club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten