Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 5 september 2011

THIS IS CINERAMA

Cinerama was een poging om films breder dan breed te projecteren. In 1952 gelanceerd met de film 'This is Cinerama', een zeer succesvolle avondvullende documentaire. Ene Brian Trenchard-Smith legt het principe van Cinerama aardig uit op zijn webstek Trailers from Hell (in Engels). Er zijn slechts enkele films gedraaid in dit ingewikkelde procedé. Naast enkele travelogues zijn de bekendste titels: How the West was won en The Wonderful World of the Brothers Grimm (beide uit 1962). Klik hier voor IMDB. Een kort overzicht van breedbeeldfilmformaten vind je hier.






Een Cinerama film kon je niet zomaar in elke bioscoop draaien. In Nederland werd een Cinerama bioscoop geopend in Rotterdam op 15 juli 1960. Klik hier. De premierefilm was de toen al acht jaar oude film This is Cinerama. Deze singel is in Nederland uitgebracht als 'A Musical Souvenir'. Op achterkant van de hoes een foto van "Het enige theater in Nederland dat Cinerama vertonen kan: Cinerama Theater, Westblaak 18 Rotterdam".







Informatie over 70mm. de 'opvolger' van Cinerama, vind je hier.


This is Cinerama lijkt in 2011 weer te worden uitgebracht. Informatie hierover kan ik niet vinden, alleen onderstaande trailer van Youtube.










De singel is dus uitgebracht ná juli 1960 en in de periode dat de film draaide. De singel bevat gesproken woord, maar vooral muziek. Uitgebracht door Nikreis Records CRM 1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten