Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 14 maart 2014

EEN KWARTJE PER SECONDE

"Een kwartje per seconde" is een kwis/spelprogramma van de AVRO, dat is uitgezonden in 1960-1961. De presentatie was in handen van de Nederlands-Duitse showmaster Lou van Burg ("Aha, het eerste foutje"). Maar voordat hij de show presenteerde op de Nederlandse TV, had hij dat al jaren gedaan in Duitsland, Jede Sekunde ein Schilling, vanaf 1958 uitgezonden door de ORF. Vandaar waarschijnlijk dat het spel - uitgebracht naar aanleiding van het populaie TV-programma - tweetalig is.
De doos heeft een afmeting van 41x30cm
Volgens de omschrijving op de voorzijde bevinden zich in de doos '50 televisiespelletjes in de familiekring'. Als ik de doos openmaak, tref ik een onoverzichtelijke puinhoop aan van maskers, een toeter, cijfers, munten en een plastic revolver.
Of het allemaal oorspronkelijk in de doos hoort of dat sommige dingen van elders zijn aan komen waaien, zou ik niet weten. Deze uitgave van Diabolo (zonder datum) is alleen voor de doos al de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten