Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 4 maart 2014

SNEEUWWITJE 3: HET ONTSTAAN VAN EEN KLASSIEKE FILM (1987)

Prachtig boek OVER Sneeuwwitje getiteld 'Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen of het Ontstaan van een Klassieke Film', uitgekomen in 1987 ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de film. Het boek bevat veel foto's en archiefstukken. Eigenlijk een must-have. Geschreven door Richard Hollis en Brian Sibley (vertaald door Enno van der Eerden). Een uitgave van Loeb Uitgevers - Amsterdam en Uitgeverij Oberon - Haarlem.

Opvallend dat men er in 1987 voor kiest het allereerste affiche te gebruiken voor de voorkant van het boek. Het zijn immers niet de karakters zoals ze er in de film uitzien. Het affiche was gebaseerd op de ontwerpen van Gustav Tengren, de kunstenaar die Disney bij het project had betrokken om de film een Europese sfeer te geven. Hieronder een Italiaanse krantenadvertentie met een variant van de poster met de uiteindelijke karakters. Een officieel affiche is nooit uitgebracht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten