Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 18 maart 2014

SNEEUWWITJE:: BOEK (1938)


Een boek met het verhaal van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, uitgegeven door L.J. Veen's Uitgeversmaatschappij te Amsterdam in 1938!! Ze waren er heel snel bij aangezien de film pas op 11 november 1938 in Nederland in première ging. Wellicht was het boek al te koop voordat de film uit was. Dat kan verklaren dat illustraties werden gebruikt van de Europese ontwerper Gustav Tengren, die uiteindelijk in een gewijzigde vorm de film hebben gehaald. Met name de 'evil queen' ziet er in dit boek anders uit dan in de film, meer Europees nog. Ze lijkt meer op een karakter uit Fritz Lang's Nibelungen. Jammer dat ze in zwart-wit zijn afgedrukt. Ik geef geen oordeel van wat beter of mooier is. Oordeel zelf. Helemaal onderaan de achterkant van het boek.  De kwaliteit is slecht, maar desalniettemin is het een van de topstukken uit mijn collectie.

Op internet kan ik ook de kleurenversies niet vinden. Misschien bestaan ze niet meer?? Wel vond ik een affiche, ontworpen door Tengrens, met kleurenillustraties. Voor de sfeer.Kijk ook eens naar de blog Filmic Light, met alles over Snowwhite and the Seven Dwarfs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten