Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 16 juni 2015

DUCK FLUITJES

In het Engels heet het een Duck Whistle en letterlijk vertaald zou dat een eendenfluit zijn. Toch heb ik liever de vertaling Duck fluit, gezien de sterke associatie met Donald Duck.
De snavel zit nog in de originele verpakking (zonder datum), maar volgens een tekst op het karton klinkt de fluit als een eend, lees: Als Donald Duck.
Het eivormige karton met blister meet 23x16,5cm, hetgeen de oranje eendenbek een aardige 'gezichtbreedte' geeft. Met dat ding in je mond verander je vanzelf in een eend, inklusief geluid.
Ongetwijfeld bestaat een fluit als deze in vele soorten en maten. Ter vergelijk heb ik er nog eendje, maar dan een stuk kleiner (5cm breed). Het principe van de fluit is hetzelfde. Het grote verschil ziet hem in het feit dat deze ook ogen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten