Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 23 juni 2015

IN MEMORIAM: LAURA ANTONELLI (1941-2015)

Laura Antonelli (1941-2015) is geboren in Pola als Laura Antonaz. Na enkele verhuizingen belandt de familie in uiteindelijk in Napels, waar de jonge Laura veel doet aan gymnastiek, zodat ze uiteindelijk gymlerares wordt.
Haar eerste serieuze filmrol is de Mario Bava film Dr.Goldfoot and the Girl Bombs (1966) naast o.a. horrorgrootheid Vincent Price.
Hierna zou ze nog meer dan 40 keer mee gaan spelen in soms humoristische, veelal sexueel getinte films zoals Venus in Furs uit 1969.
Malizia uit 1973

En Divine Creature (The Divine Nymph) uit 1975.
In 1972 speelde ze in Docteur Popaul van regisseur Claude Chabrol en kreeg ze een verhouding met haar tegenspeler Jean-Paul Belmondo, die ze volgde naar Parijs. Ze bleef er tot 1980 en speelde mee in een aantal Franse produkties. In 1991 werd ze betrapt op het bezit van cocaïne. Hetzelfde jaar kampte ze ook met een extreme allergische reaktie op een plastichirurgische ingreep.

Haar laatste wapenfeit op filmgebied is geweest in 1991. Een soort vervolg op haar suksesfilm uit 1973, ditmaal Malizia 2000 geheten.

In 2006 wordt ze vrijgesproken wat betreft de cocaine-zaak en krijgt een schadevergoeding van ruim 100.000 euro. Ze gaat een teruggetrokken leven leiden in Ladispoli, waar ze gisteren is gevonden. Vermoedelijk overleden aan de gevolgen van een hartaanval.
Laura Antonelli is 73 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten