Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 21 juni 2015

IN MEMORIAM: BLAZE STARR (1932-2015)

Afgelopen maandag (15 juni) is Blaze Starr (1932-2015) overleden in haar woonplaats Wilsondale. Haar echte naam was Fannie Belle Fleming, maar na haar 'ontdekking',  eind jaren 40, kreeg ze de naam Blaze van haar ontdekker en eerste manager Red Snyder.
Tegen haar opvoeding in gaat ze werken in een burlesque bar als strip-tease danseres. Pas na een artikel in Esquire Magazine (februari 1954) breekt ze landelijk door.
Voor mij is ze het bekendste vanwege de enige film die ze heeft gemaakt in 1962, Blaze Starr goes Nudist van camp regisseuze Doris Wishman (1912-2002).


In 1974 schrijft ze haar biografie. De film Blaze uit 1989 is daarop gebaseerd. Daarin staat vooral haar geheime relatie met gouveneur Earl Long (gespeeld door Paul Newman) centraal. Deze verhouding hield stand tot aan de dood van Earl in 1960. Blaze wordt gespeeld door Lolita Davidovich. Zelf heeft ze een kleine rol.

Maar het 'grote publiek' zal haar toch het meeste herinneren vanwege haar striptease-acts.Blaze Starr is 83 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten