Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 22 juni 2015

IN MEMORIAM: PIERRE BRICE (1929-2015)

Op 6 juni is in zijn woonplaats Parijs de acteur Pierre Brice overleden. Brice - geboren in Brest, Frankrijk - speelde in meer dan 70 speelfilms en televisieseries, maar zal altijd worden herinnerd vanwege zijn onsterfelijke vertolking van de indiaan Winnetou. Brice, die zijn debuut maakte in 1955, was begin jaren '60 in Cannes voor de promotie van een film, toen hij door de Duitse producent Horst Wendlandt werd gevraagd de rol van Winnetou te spelen, naar de boeken van de Duitse schrijver Karl May. Hoewel Brice de boeken niet kende, ging hij op het aanbod in. In 1962 verscheen de eerste "Der Schatz im Silbermeer", in 1968 de 11e en laatste van de reeks "Im Tal der Toten". Brice zou echter later nog vaker in de huid kruipen van de zachtmoedige indiaan: o.a. in 1980, in 1987 en in 1998 "Winnetou's Rückkehr" op bijna 70 jarige leeftijd!


Pierre Brice is 86 geworden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten