Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 14 juni 2015

IN MEMORIAM: DRS. P (1919-2015)

Gisteren is in Amsterdam de onnavolgbare zanger Drs P overleden.
Drs. P (1919–2015), pseudoniem van Heinz Hermann Polzer, was een Nederlands-Zwitserse tekstdichter, schrijver, cabaretier, letterkundige, componist, pianist en zanger van eigen Nederlandstalige liedjes. Polzer was afgestudeerd in de economie.
Vanaf de jaren 1950 tot en met 1996 trad hij met zijn liederen op in theaters, cafés, studentenverenigingen en bij evenementen in Nederland en België. Daarbij begeleidde hij zichzelf steevast op de piano.
Uit dankbaarheid jegens de Zwitserse autoriteiten, die hem in de Tweede Wereldoorlog hielpen, handhaafde Polzer zijn Zwitserse nationaliteit, wat niet wegneemt dat hij tot een vooraanstaande Nederlandstalige schrijver en componist uitgroeide.
P genoot in de jaren 1970 en 1980 vooral bekendheid met liedjes als Veerpont, Het trapportaal, Knolraap lof schorseneren en prei, De zusters Karamazov en De Dodenrit.

Drs P is 95 jaar geworden.

Volkskrant, 16 juni 2015

2 opmerkingen:

  1. Ik heb Drs P helaas maar een keer zien optreden, in Haarlem, het was een memorabele avond vol met tranen van het lachen. Ik zag hem vaak op de Ajax tribune, P. kwam altijd laat aan en had dus altijd een plaats waarbij een paal half van je wedstrijd-uitzicht ontnam! Ik heb hem eens een boek laten signeren, en hij schreef: "Alhoewel ik U persoonljk niet ken, hanteer ik toch graag voor U mijn pen." We zijn een taalmeester minder rijk. RIP

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bijzonder humoristische dichter, zag hem nooit optreden maar regelmatig in de Jordaan wandelen.

    BeantwoordenVerwijderen