Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 16 juni 2015

IN MEMORIAM: CORRY VAN DER LINDEN (1937-2015)

Op 6 juni is in haar woonplaats Laren de stemactrice Corry van der Linden overleden. Van der Linden speelde jarenlang hoorspelen voor de Nederlandse radio (vanaf 1959). Ik heb zelf spannende herinneringen aan De Rubberbandieten (AVRO, 1970), hoewel ik er niets meer van weet. Vreemd hoe zo iets blijft hangen. Ben eigenlijk wel benieuwd of bij terughoren iets boven komt. Corry van der Linden speelde de rol van Laila Smith. Enfin, hoorspelen, hoeveel je er ook hebt gedaan, zullen niet snel de reden zijn waarom iemand wordt herinnerd. Twee jaar na De Rubberbandieten neemt Corry van der Linden twee rollen aan, die haar echter onsterfelijk zullen maken: De Grobbebollen uit TiTa Tovenaar (1972-1974) en natuurlijk Calimero ('Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk'), het zwarte kleine kuikentje met op zijn kop een eierdop. (vanaf 1972). In het begin van de jaren '80 neemt ze de stemmen van enkele Smurfen voor haar rekening (naast o.a. Frans van Dusschoten en Ger Smit).
Hoewel meestal alleen haar stem te horen was is ze enkele keren in beeld als actrice. In TiTa Tovenaar als zanglerares van het heertje, in Medisch Centrum West (als Mw. Smit) en in de tv serie Diamant (als Connie).


Corry van der Linden is 78 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten