Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 23 juni 2015

IN MEMORIAM: JAMES HORNER (1953-2015)

Gisteren, 22 juni, is bij een tragisch ongeluk met zijn privé vliegtuig componist James Horner overleden. Horner studeerde in Londen aan de Royal College of Music en is pas redelijk laat (hij was 27) op het spoor van filmmuziek gekomen. Hij heeft gewerkt met belangrijke regisseurs als George Lucas, Steven Spielberg, James Cameron, Oliver Stone en Ron Howard. Zijn oeuvre bevat opvallend veel grootse, epische films (Braveheart, Apollo 13, Star Trek, Deep Impact, Titanic, Willow, Krull, Aliens en meer). Ook deed hij tekenfilms (An American Tail) en comedy (Honey, I shrunk the kids).

Kortom, hij was van alle markten thuis, waardoor hij in mijn ogen ook nergens in uitblonk. Hij werd negen keer genomineerd voor een Oscar, hij won er twee (beide voor Titanic in 1998). Die muziek is zo bekend, dat ik hier kies voor American Tail als voorbeeld van zijn muziek. Deze en nog veel meer video's kun je vinden op YouTube.James Horner is 61 geworden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten