Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 25 juni 2015

IN MEMORIAM: PATRICK MACNEE (1922-2015)

Vandaag is in zijn woonplaats Rancho Mirage (Californië) de akteur Patrick MacNee (1922-2015) overleden.
Ondanks het feit dat hij in meer dan 180 films en series mee heeft gespeeld, zal hij de geschiedenis ingaan als John Steed uit de TV-serie The Avengers (De Wrekers), welk personage hij in totaal 178 keer heeft vertolkt van 1961 tot 1977, met achtereenvolgens als zijn tegenspeler: Ian Hendry als Dr.David Keel (1961, 25 afl), Honor Blackman als Catherine Gale (1962-1964, 43 afl), Diana Rigg als Emma Peel (1965-1968, 51 afl.) en Linda Thorson als Tara King (1968-1969, 33 afl.).
In 1976-1977 speelde MacNee nogmaals John Steed in de 26 afleveringen van de Brits-Frans-Canadese vervolgserie The New Avengers (in Nederland uitgezonden onder de noemer Terugkeer van de Wrekers), met als zijn nieuwe partners Gareth Hunt (als Mike Gambit) en Joanna Lumley (als Purdey).

Naast akteren heeft hij ook gezongen. Samen met Honor Blackman vertolkt hij het lied Kinky Boots.
En dat klinkt dan zo.Patrick MacNee is 93 jaar geworden.

1 opmerking:

  1. Toen in 1982 bekend werd dat acteur Patrick Magee was overleden haalde dat wereldwijd de pers, want wie kende deze gentleman-wreker niet? Inderdaad, een wereldwijde blunder, want Patrick MacNee liet weten dat hij in goede gezondheid verkeerde, en dat met het overlijden van zijn collega Magee een begenadigd acteur was heengegaan. Waarmee bewezen is dat je indertijd een indrukwekkende theateracteur kon zijn met bekendheid in beperkte kring, terwijl een tv-acteur met luchthartiger werk wereldroem kon verwerven. Daar hebben theateracteurs inmiddels van geleerd, en zie je ze steeds vaker in de betere tv-series opduiken.

    BeantwoordenVerwijderen