Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 18 januari 2017

DICK TRACY BOEK

Detective Dick Tracy is een stripfiguur, bedacht door Chester Gould (1900-1985). Tussen 1931 en 1977 zijn er verhalen verschenen in verschillende kranten.
Er zijn zelfs drie films van gemaakt: in 1937, 1945 en 1990. Maar dat er ook leesboeken van bestaan, was mij niet bekend.
Het boek meet 13,5x20cm en telt 248 pagina's. Het bevat een nieuw verhaal, gebaseerd op de krantenstrip.
Of dit boek ook daadwerkelijk geschreven is door Chester Gould wordt nergens echt duidelijk. Wel zijn de 26 illustraties vrijwel zeker van zijn hand. Hier als voorbeeld de tekening op het schutblad.
Overigens is de kleuren tekening bovenaan de illustratie op de stofomslag. Zonder zou het maar een saai boek zijn.
Het is een uitgave van Whitman Publishing Company uit 1943. Volgens de achterkant van de stofomslag bestaat er nog een boek in deze reeks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten