Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 11 januari 2017

MULDER PUZZELS

Het Nederlandse bedrijf Mulder heeft veel boeken voortgebracht, alsook spellen, maar zeker ook veel puzzels. Daar zijn dit er twee van.


De dozen meten 16,5x20.5cm en de puzzels tellen slechts 20 stukjes.

De laatste heeft een opmerkelijke drukfout. De puzzel zelf is in spiegelbeeld afgedrukt.
De tekenstijl komt erg in de buurt van de Toonder studio of wellicht komen ze uit de koker van Joop Geesink. Wie weet daar iets van? Wanneer zijn ze uitgegeven en hoeveel zijn er van?

1 opmerking:

  1. Deze puzzels (als de foto's hierboven) staan voor het eerst in de Mulder Katalogus van 1972. Het betreft serie 9057 met 12 verschillende dessins (A t/m L). Ik kan een scan mailen van de betreffende pagina uit de folder, maar dan heb ik een mailadres nodig.
    Met vriendelijke groet
    Nico Stalenburg (mijn mailadres is bekend).

    BeantwoordenVerwijderen