Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 25 januari 2017

SIMPLEX VLOERPUZZEL

Een vloerpuzzel van Simplex, getekend door René Michaëlis.
De doos meet 34x26cm en heeft als serienummer 670. De puzzels in deze serie hebben allemaal dezelfde doos. Het enige verschil is een lelijk opgeplakt plaatje links in het midden, waarmee wordt aangegeven welke puzzel er in deze doos zit.
In dit geval een typische Michaëlis tekening van een kuiken die aan het koorddansen is.
De puzzel bestaat uit 16 grote stukken van zwaar hout, die feitelijk maar net in de doos passen. Gelegd is hij 40x40cm groot.
Er wordt geen datum van uitgave vermeld, maar gezien de tekenstijl en de doos vorm zou ik zeggen begin jaren 70. Voor deze en zeer veel andere tekeningen van Michaëlis en puzzels van Simplex verwijs ik graag naar een zusterblog van HET Verzameloord over de Deense tekenaar René Michaëlis. Klik HIER of anders op zijn naam in de groene balk rechts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten