Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 12 februari 2017

CHEERIO!

Vandaag een oud Nederlands tijdschrift met de vrolijke naam Cheerio!. Het is dan ook niet voor niets dat de ondertitel 'n gezellig maandblad is.
Het blad is iets kleiner dan A-4 (17x25cm) en telt 66 pagina's, voornamelijk gevuld met korte verhalen, doorspekt met getekende mopjes.
Verder vooral zwartwit foto's op paginaformaat van binnen- enh buitenlandse sterren. De meeste reeds lang vergeten. Hier enkele voorbeelden.


Het is uitgekomen op 11 juni 1960 als uitgave van de "Wereldkroniek" in Den Haag. Losse nummers kosten 85 cent. Een jaarabonnement was in die tijd 10 gulden. Toch al snel een besparing van 20 cent!
Overigens is de illustratie op de voorzijde van de bekende tekenaar Alfred Mazure (1914-1974), voornamelijk bekend van de Dick Bos verhalen.
Hier nog enkele andere gezellige Cheerio voorplaten van zijn hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten