Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 15 februari 2017

PAULUS DE BOSKABOUTER POP

In 1974 is er een tweede poppenserie van Paulus de Boskabouter op TV geweest. Het had nauwelijks iets te maken met de originele serie van Jean Dulieu, al was het er natuurlijk wel op gebaseerd. Het was eigenlijk een mix van de Fabeltjeskrant en de Woefs en de Lamaars. Anyhow. Daar is in die tijd wat merchandise van verschenen, zoals puzzels en glazen. Zo ook deze pop.
Hij is van stof, half gevuld met iets stoffigs en is 37cm hoog.
Hoe deze figuur in de serie heet is me ontschoten. Ik heb er even een puzzel bij gepakt. Daar staat hij wat achteraan op de foto, derde van rechts. Wat is zijn naam?
Er wordt geen jaar van uitgave vermeld, maar ik wil hem toch dateren op 1974.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten