Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 10 februari 2017

IN MEMORIAM: JAN STOECKART (1927-2017)

Op 13 januari 2017 overleed Jan Stoeckart. Stoeckart was trombonist bij diverse orkesten, maar vooral componist van enkele memorabele muziekstukken. Componeren deed hij altijd onder een pseudoniem. Als Julius Steffaro is hij verantwoordelijk voor de iconische muziek van de televisieserie Floris (1969) van Paul Verhoeven en Gerard Soeteman, voor de score van de Nederlandse speelfilm Wat zien ik (1971), ook van Verhoeven en Soeteman en voor de muziek uit de vroege Sinterklaasmusical voor televisie Een huis in een schoen (1971), geschreven door Mies Bouhuys.


Via collega Hugo de Groot kwam Stoeckart in contact met muziekuitgeverij De Wolfe Music in Londen. Voor De Wolfe schreef hij meer dan 1000 stukken library-music onder de pseudoniemen: Jack Trombey, Peter Milray en Willy Faust. Een van deze stukken muziek, Eyelevel, werd door de BBC gebruikt als openingsmuziek voor de serie Van der Valk (vijf seizoenen 1971-1973, 1991-1992). In de uitvoering van Simon Park Orchestra werd het een wereldhit.


In latere jaren werkte Stoeckart voor de VARA waar hij de huiscomponist werd en muziek uitzocht voor radioprogramma's. Jan Stoeckart was al enige tijd ziek. Hij is 89 geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten