Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 21 februari 2017

DISNEY DINSDAG: SPAANSE BARKS

Ik weet niet of dit tijdschrift vergelijkbaar is met onze Donald Duck, want het is veel luxer uitgegeven en het heet Dumbo. In dit geval Dumbo No.35.
Aan de voorzijde is nauwelijks te zien hoe het blad heet. Wat meteen in het oog springt is de tekening van Carl Barks en de Spaanse naam van het verhaal: El Derby del Orbe. Origineel heet dit The Heedless Horseman en is het verschenen in Uncle Scrooge 66 uit 1966. En die ziet er zo uit.
In Nederland is het vertaald naar Het beste paard van stal.

Verder een lijst van alle eerder verschenen nummers uit de reeks Dumbo, een opsomming die begint op de binnenzijde van de voorkant.....
 ....en op de binnenzijde van de achterkant doorgaat. In totaal een reeks van 122 nummers.
Het blad (of wellicht moet ik boek zeggen) is uitgegeven in 1975. Op de achterkant een tekening van Mickey Mouse en Goofy, die betrekking heeft op het tweede verhaal La venganza de un robot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten