Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 8 februari 2017

HEINTJE SPEELBOEK

Heintje speelboek, met als ondertitel 'knippen, puzzelen, knutselen'. Daarmee is eigenlijk alles wel zo'n beetje gezegd.
Het boek meet 19,5x26,5cm.
Er wordt geen jaar van uitgave vermeld, maar aangezien de Heintje krant is uitgegeven tussen 1967 en 1969 met dezelfde mascotte, verwacht ik dat dit boekwerk in diezelfde periode moet zijn verschenen.
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een uitgave van Albert Hein. Het enige wat daar in het boek naar verwijst is de laatste pagina, aan de hand van een wat onbegrijpelijke tekening..

1 opmerking:

  1. Het is zeker 1968, want in een oude krant kwam ik de advertentie tegen (juni 1968). Dit boek is als een soort vakantieboek uitgegeven, zodat de kinderen zich op de achterbank niet zouden vervelen.
    Citaat: "Liefst 96 pagina's waarvan 32 in vrolijke kleuren. Tientallen originele kleur- zoek- en tekenplaten, spelletjes, puzzles, compleet stripverhaal. Bij aankoop van AH-vruchten-limonadesiroop voor 50 cent"

    BeantwoordenVerwijderen