Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 22 september 2010

BERT BRUGMAN SINGLES

Bert Brugman is in Nederland vooral bekend van Het Nederlands Marionettentheater, opgericht in 1923 en nog steeds aktief. Die bekendheid is voornamelijk te danken aan de TV-serie Dappere Dodo (1955-1965), een serie die gemakkelijk populair kon worden omdat het technisch goed in elkaar zat, humor had en de televisie in die tijd nog niet zoveel had te bieden.

Voordat het tot de televisie kwam, voerde het marionettentheater komplete opera's op en van die uitvoeringen zijn singles en LP's uitgebracht. De hoezen van die platen worden vandaag op de singlehoeswoensdag gepresenteerd op een nieuwe collectiepagina Bert Brugman Singles. Je kunt deze link gebruiken of klikken op de link rechts onder collecties, waar je verder ook nog de verzamelingen kunt bekijken van Rick de Kikker, Kritos LP's en Kolibri puzzles.

Er zijn twee series met singles uitgebracht, een met de kode 7 OPH + nr., de andere met de kode SCOP + nr. Van beide reeksen houdt de bijdrage van Bert Brugman's Marionettentheater op bij nummer 10. Daarna zijn er in de serie Gouden stemmen van deze eeuw nog wel plaatjes uitgekomen, maar die hadden foto's van Don & Ly Vermeire's Marionettentheater uit Den Haag. Tot hoever deze reeks loopt zou ik niet weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten