Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 30 september 2010

PIN-UP VAN DE WEEK (week 39)

De Amerikaanse kunstenares Olivia de Berardinis is in 1948 geboren in California geboren. Als enig kind is ze veel op zichzelf aangewezen en leert zich het tekenvak aan, haar moeder gebruikend als model. In 1967 gaat ze in New York naar een kunstakademie. Om te overleven tekent ze in de jaren 70 voornamelijk omslagen van goedkope paperback boekjes. in de jaren 80 begint ze met het tekenen van pin-ups.
De tekening hierboven is uit 1996.

Veel van haar tekeningen lijken nog niet af te zijn. Of ze nog in een ontwikkelstadium verkeren, hetgeen wel een mooi effekt heeft, zoals het schilderij hiernaast uit 1993.

Olivia heeft een eigen website, waar van alles op te koop is.

2 opmerkingen:

  1. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as
    I provide credit and sources back to your blog? My website is in the exact same area of
    interest as yours and my users would truly benefit from some of the information you present here.
    Please let me know if this okay with you. Thanks a lot!


    Feel free to visit my web-site :: read what she said

    BeantwoordenVerwijderen