Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 6 september 2010

HOKUS POKUS

Eerder publiceerde ik op deze blog boeken over Markus de reus en Markus het minimannetje van Plem Studio uit Rijswijk. Van dezelfde uitgever vond ik onlangs dit tover-teken-kleur-en puzzelboek. Dunner en zonder verhaaltje, maar wel boordevol spelletjes en...heel veel kraspagina's, waar je met een zacht potlood overheen moest wrijven om een tekening tevoorschijn te laten komen. De tovenaar op de voorkant heeft iets van Merlijn uit de 1963 Disneyfilm Sword in the Stone (Zwaard in de steen). Mogelijk dateert het boekje uit dezelfde periode.

Op de achterkant is duidelijk de tekenaar te herkennen van de Markus-boeken. Wie is deze mysterieuze artiest?



Omdat het om het vierde boek gaat van uitgeverij Plem ook hierbij een afbeelding van hun logo. Het boek is 18x26cm en bevat 32 pagina's, bij elkaar gehouden met nietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten