Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 17 september 2010

FRANKENSTEIN 35: GAME

Een computergame over het Monster van Frankenstein uit 1995.Een doos van 18x23x5 cm, met erin slechts een uitermate dun boekje met spelregels en een CD rom.







Het is geen behendigheidsspel, maar meer een adventure. Zoals de titel al aangeeft, speel je het spel door de ogen van het monster en je tegenspeler wordt geportretteerd door niemand minder dan Tim Curry, de ster uit de cultfilm Rocky Horror Picture Show uit 1974. Je kunt door het kasteel wandelen en verschillende kamers bezoeken.Volgens de achterkant van de doos worden extreem realistische 3-D achtergronden gebruikt, waardoor er een verbazingwekkend resultaat ontstaat samen met akteurs, gesproken woord en muziek.


Het klinkt allemaal heel aardig, maar anno 2010 komt zo'n spel toch wel enigszins verouderd over. Jammer dat ze de oude film van Boris Karloff niet hebben gereset, dan was de game misschien iets tijdlozer geweest. No offence to Tim.

Hier de eerste beelden van het spel. Na de intro kun je gaan 'zwerven en zoeken'. Dat kan hier natuurlijk nu niet. Daar heb je uiteraard de CDrom voor nodig. Dit is slechts een voorbeeld van wat er mogelijk is en hoe het eruit ziet. Na de intro kun je steeds andere wegen begaan.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten