Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 21 september 2010

STEMPELDOOS: 4x DISNEY

Op Disney Dinsdag vandaag vier stempeldozen. Eerder stonden er al stempeldozen op HET Verzameloord, steeds van dezelfde firma Multiprint uit Milaan. Om de andere berichten te zien klik op label 'stempeldoos' onderaan dit bericht. Het volstaat daarom om alleen de bovenkant van de deksel te tonen. De binnenkant is steeds hetzelfde: zeven blokjes hout (met andere stempels natuurlijk), drie kleurpotloodjes, een stempelkussentje in een blauw doosje en een stempelboekje (dat bijna steeds ontbreekt). Klik hier voor een foto van de binnenkant. Op de bovenkant van de deksel de Engels titel van de film, aan de zijkanten de titel in het Italiaans, Frans, Engels én Nederlands.

Het gaat om de volgende titels:

101 Dalmatians (Art. 175)


Aladdin (Art. 241)


Lion King (Art. 243)


Bambi (Art. 769)


Een echt jaartal ontbreekt, maar de eerder gepubliceerde Thunderbirds stempeldoos (Art. 244) had het jaar 1993. Vermoedelijk dateren deze uit dezelfde tijd, gezien de uniformiteit van het ontwerp. Hoe groot de serie is is niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten