Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 18 september 2010

AURORA 5: RED KNIGHT

In totaal heeft Aurora 5 verschillende ridders uitgegeven. Daarvan zijn er in de afgelopen maanden op HET Verzameloord al drie voorbij gekomen: Silver Knight, Blue Knight en de Black Knight. Vandaag de vierde in de rij: Red Knight of Vienna.



De eerste uitgave van dit bouwpakket is geproduceerd van 1957 tot 1962. Toen het goed ging met Aurora hebben ze een heruitgave van deze plastic ridder uitgebracht met een volledig nieuw ontwerp op de doos (die overigens dezelfde maat bleef houden). Deze versie is de meest bekende en ook de meest voorkomende. Hij is gemaakt tussen 1963 en 1968.


Om de hoge kosten van een dergelijke produktie beter te kunnen terugverdienen, worden alle ridders in een nieuw jasje (lees: doos) gestopt en in Engeland uitgebracht als een 'nieuwe' serie: The Knights in Shining Armour. De Red night krijgt hierin de naam Sir Percival.


In welke doos het rood plastic bouwpakket ook wordt uitgegeven, alsook het land, de instruktie-tekening en de ridder blijven steeds hetzelfde.

















Binnenkort de laatste uit de serie ridders: De Gold Knight.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten