Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 14 september 2010

DISNEY DINSDAG: ZORRO PUZZLE


Zorro is een bekende televisieserie. Niet lang geleden enkele malen herhaald op de Belgische TV. Ik vond het nauwelijks verouderd, hoewel alweer daterend uit 1957-1959. Goede cast (w.o. Guy Williams als Zorro en Harry Calvin als zijn vriendelijke tegenstander Sgt. Garcia), een tijdloze setting en natuurlijk Walt Disney, maken deze serie ook tegenwoordig de moeite van het kijken waard.



De hier getoonde puzzle is niet zo oud, maar wel erg sfeervol. Het betreft een uitgave van het Duitse Schmidt in een Disney Puzzle Action Serie. Vermoedelijk zijn er meerdere titels verschenen. De puzzle heeft 360 stukjes (40x48cm). De doos meet 36x23cm. Geen jaartal vermeld.

1 opmerking:

  1. Dan heb je de ingekleurde versie van Zorro gezien. Eind jaren '50 in zwart-wit gefilmd, werd de serie tien jaar later t.b.v. kleuren-tv door Disneytekenaars met te hand ingekleurd, twintig jaar voordat colorization m.b.v. de computer op gang kwam.

    BeantwoordenVerwijderen