Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 13 september 2010

SCHENKKURKEN


Het heeft iets nostalgisch, een schenkkurk. Het was een siervolle dop op een fles sterke drank, die er voor zorgde dat de juiste hoeveelheid drank in het glas gleed. Ze zijn vaak saai, maar soms waren ze heel fantasievol of vrolijk, zoals de schenkkurken in dit bericht. Ik heb het doosje al lang in mijn bezit, maar kwam het onlangs weer tegen. De sfeer van de poppetjes doet onmiskenbaar denken aan de animatiefilms van George Pal, zoals hij die in Nederland maakte voor Philips. Ik heb echter geen direct voorbeeld kunnen vinden. Klik op afbeelding om te vergroten.



Het doosje bevat geen enkele informatie, behalve een zeer slechte afbeelding van de zes kurken. Ik heb er helaas maar vijf. Het doosje meet 15x11x5cm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten