Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 6 juli 2011

LIANG WANG TSJANG TSJENG

Eigenlijk heet de serie voluit De Avonturen van Liang Wang Tsjang Tsjeng of ookwel De avonturen van Liand. Er is niet zo veel bekend. De serie werd uitgezonden door de KRO van 16 maart 1960 tot 19 april 1961. Het gaat over de Chinese bediende uit de serie Hokus Pokus, dat kan ik ook (1956-1960), die gaat werken bij het Bureau voor Goede Diensten. Beide series werden geschreven en geregisseerd door Adrie van Oorschot, die vanaf 1964 vooral bekend zou worden als de eerste televisie-Sinterklaas. Liang werd gespeeld door Gerard Heystee. Hier vind je setfoto's met beide acteurs. Andere rollen waren er voor Lex Goudsmit, Rudi West en Mieke van Oorschot (zus van).

Van de serie zijn destijds twee singels verschenen, met op allebei een hoorspel. Ik weet niet welke van de twee eerder is uitgekomen. De singel Liang is jarig - met getekende hoes - is uitgebracht door TeleToys (TT 110).
De andere singel - Liang en de wonderlamp - heeft een fotohoesje en is uitgebracht door Simbo (SI 510). Bij nadere beschouwing blijkt TeleToys een uitgave van Simbo in Mijdrecht te zijn.

Volgens Minigroove zijn beide hoezen geïllustreerd door Ger Sligte.

Nog kort iets over TeleToys. Volgens de achterkant van de singel is TeleToys "het moderne speelgoed voor de televisie-kijkende jeugd, bestaande uit de populaire televisiefiguren, een telespel-ontvanger, tekstboekjes, grammofoonplaten en verder leuke decors, antenne, teleklok, enz." Simbo noch Teletoys kan ik vinden op Internet. Bestaat het nog? Wie weet hier meer van?

Volgende week woensdag: De man zonder hoofd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten