Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 13 juli 2011

MAN ZONDER HOOFD

Voordat Piet Bambergen (1931-1996) en René van Voren (1931-1998) vanaf 1968 zeer populair zouden worden met hun Mounties Show, maakten ze voor de AVRO de 6-delige komische serie De man zonder hoofd, een van oorsprong Brits verhaal, geschreven door Norman Scott, door Van Vooren vertaald naar het Nederlands.
De singel bevat twee liedjes, gezongen door Piet Mounty ofwel Piet Bambergen. De muziek is geschreven door Johnny Holshuysen (1922-2001) alias John Woodhouse, de teksten zijn van Charles Kompagne en Jip Veldman.
De man zonder hoofd uit de titel is Bambergen die zijn markante hoofd verkoopt voor 1 miljoen, waarna een dolle reeks avonturen begint (vanaf 14 oktober 1967) met o.a. Herbert Joeks (1915-1993) als schedeldeskundige.
De singel is uitgebracht door Omega (35 821). Er wordt geen jaartal vermeld, maar aan de hand van het Du(reco)-nummer (DU 20510) is het met grote zekerheid te dateren in 1969.
De foto hierboven toont een fragment uit de serie, met links Piet Bambergen en rechts Els Hellenius.





Kant A De miljonair is binnen





Kant B Zeg 't met bloemen

Beide nummers zijn ook te vinden op de LP De Mounties - Hun bekendste liedjes op Elf Provincien 7533.


Volgende week: Medisch Centrum West

Geen opmerkingen:

Een reactie posten