Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 3 juli 2011

THËRÈSE VAN LISIEUX

Ik dacht in eerste instantie dat het een beeldje was van Maria, maar al snel zag ik dat het niet de moeder van Jezus was. Wie dan wel? Veel heiligen ken ik niet dus gezocht naar Thérèse van Lisieux en inderdaad, zij is het.

Als Thérèse in 1897 op 24 jarige leeftijd sterft aan tuberculose is ze al een halve heilige. Ze is al vanaf haar 15e non in het Karmeliessenklooster van Lisieux. Na haar vroege dood wordt ze veelvuldig aangeroepen en de berichten van gebedsverhoringen stromen binnen. In 1910 wordt ze zalig verklaard en in 1925 heilig, zonder echt een wonder te hebben verricht. In Lisieux wordt een prachtige nieuwe kerk gebouwd.

Haar attributen zijn rozen en een kruisbeeld, tegen haar borst gedrukt. Ze is patrones van de missie, van Alpha-cursussen en voor bloemisten. Mijn beeldje is gemaakt van kunststof en meet 10cm. Geen jaartal of herkomstvermelding.

Wil je meer weten over Thérèse, klik dan hier of hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten