Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 27 juli 2011

MIK & MAK

Er zijn 15 afleveringen gemaakt van de serie Mik & Mak (Vara, 1962-1963) en er is één singel van verschenen (Philips, RF 314 062).

Mik (gespeeld door Donald Jones) en Mak (Ger Smit) zijn twee zwervers die tijdelijk inwonen bij de grootmoeder van Mak, Oma Tingeling (Magda Janssens). Oma Tingeling woont in een huisje dat op het Kruispunt staat van de Vier Windstreken. Het land waar ze woont ligt ver weg, aan de andere kant van de wereld. Uitzendingen van Mik & Mak zijn dan ook alleen mogelijk als de 'Vertelstar', een soort sateliet, Nederland kan bereiken. Elke uitzending wordt dan ook ingeleid door deze Vertelstar (een parodie op de toen pas gelanceerde Telstar-satelliet).
Regelmatig komen er allerlei vreemde figuren de tuin van het huisje binnen, met wie Mik en Mak de gekste avonturen beleven. En steeds is er dan ook nog de buurman van Oma Tingeling, meneer Humdrum (Jan Apon). Hij wil graag het huisje van Oma kopen omdat hij erg geïnteresseerd is in wat er allemaal in haar tuin belandt, maar met behulp van Mik en Mak weet Oma de buurman steeds weer af te schudden. Steevast eindigden de afleveringen dan ook met meneer Humdrum die woedend zijn sigaar doormidden breekt en verbeten roept: ‘Grr, alweer niet!’.


De serie is geschreven door Wim Meuldijk, die ook de teksten voor deze singel voor zijn rekening heeft genomen. De muziek is van Reynolds.





Volgende week woensdag: De Mounties met Piet Bambergen en René van Voren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten