Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 1 juli 2011

FRANKENSTEIN 76: POSTER 5 - 8

Ik ben (helaas) nooit veel verder gekomen met het verzamelen van Frankenstein posters, dan ze te kollektioneren op ansichtkaart, reprints of in boeken. Toch heb ik daarmee best het gevoel een leuke kollektie affiches in huis te hebben.
Tijdens de vakantiemaand juli plaats ik elke vrijdag 4 posters, te beginnen vanaf vandaag met 4 affiches van de eerste originele Frankenstein uit 1931 met Boris Karloff als het Monster.

Hoewel Boris Karloff op de hieronder staande poster vermeld wordt, lijkt me de afbeelding toch gebaseerd op de kreatie van Glenn Strange. Vreemd. Of het zou moeten gaan om de film House of Frankenstein (1944), waarin Glenn Strange het Monster vertolkt en Boris Karloff een doctor speelt. In dat geval zou de titel op de poster dus niet juist zijn.






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten