Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 11 juni 2012

BERNARD BRESSLAW - MAD PASSIONATE LOVE

Vandaag is het precies 19 jaar geleden dat de Engelse akteur Bernard Bresslaw (1934-1993) op 59-jarige leeftijd is overleden. Bresslaw is vooral bekend geworden door de talloze 'Carry on' films waarin hij heeft gespeeld, maar de insiders weten dat hij begonnen is als Hammer-akteur in The men of Sherwood Forest (1954). In totaal heeft hij vier films gemaakt bij dit fameuze Britse produktiebedrijf.
Wat ik niet wist is dat hij ook heeft gezongen. Nou ja, gezongen...


Het nummer is geschreven door Dick Sherman en Dave Coleman, opgenomen in 1958 en uitgebracht op een 78-toerenplaat (zonder hoes) door His Master's Voice (POP. 522). Op de B-zijde staat ook een prachtig nummer, geschreven door Irwin en bewerkt door Sid Colin: You need feet.

Googlend op internet blijkt er ook een EP van te bestaan, een jaar later uitgebracht ter gelegenheid van de Hammer-film I only arsked (1959). Een nieuwe zoektocht kan weer beginnen . . .

2 opmerkingen:

  1. 'You need feet' schijnt een parodie te zijn op Max Bygraves' hit 'You need hands'.
    Het nummer is twintig jaar later gebruikt in de Beatlessatiredocu The Rutles: http://www.youtube.com/watch?v=tmbqNsTqfnA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Sex Pistols hebben het ook gezongen in hun film The great rock and roll swindle. Dat is uitgebracht als hun tweede elpee.

    BeantwoordenVerwijderen