Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 29 juni 2012

FRANCOISE DORLEAC 4/16: TOUT L'OR DU MONDE

Vandaag de vierde film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): Tout l'or du monde (1961), geregisseerd door René Clair (1898-1981).

De bewoners van een afgelegen dorpje zijn recordhouders in het behalen van zeer hoge leeftijden. Een slimme ondernemer wil daar profijt uit halen, door van het dorp een toeristenoord te maken. De bewoners gaan enthousiast mee in de plannen op één oude boer na (Bourvil in een van zijn 3 rollen). Uitgerekend op zijn land bevindt zich de bron met het heilzame water. Alle akties om de boer over te halen lopen op niets uit en uiteindelijk blijft alles zoals het was.

Ik heb vijf posters gevonden van deze film.
De muziek voor deze film is geschreven door Georges van Parys, maar er is geen soundtrack van uitgekomen. Wel een DVD.
Het is van deze DVD dat ik hier drie stukjes muziek kan weergeven.
Générique
Bourvil - Les moutons
La fin

De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is Ce soir ou jamais (1961).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten