Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 26 juni 2012

STEMPELDOOS: WEER 4x DISNEY

Eerder publiceerde HET Verzameloord al stempeldozen van het Italiaanse bedrijf Multiprint uit Milaan. Klik hier om die te bekijken en aanvullende informatie. Vandaag vier nieuwe stempeldozen.

Ducktales (Art. 219)


Jungle Book (Art. 772)


Pinnochio (Art. 350)


Biancaneve e i Sette Nani / Sneeuwwitje (Art. 351)

Opvallend dat men bij Sneeuwwitje heeft gekozen voor de Italiaanse naam op de voorkant. Wellicht had men weinig keus. De meeste Disneyfilms hebben min of meer internationale titels. Bij Sneeuwwitje ligt dat anders. Bij de Lion King hebben ze er voor gekozen de naam maar helemaal weg te laten. De tekening spreekt voor zich. Dat had hier ook gekund natuurlijk. Bovendien Jungle Book is Engels gebleven!

Even voor het overzicht alle stempeldozen van Multiprint op een rij gesorteerd op artikelnummer. Waar bekend is een jaartal toegevoegd.

175 101 Damatians
180 Asterix (1976)
219 Ducktales
241 Aladdin
243 Lion King
244 Thunderbirds (1993)
348 Walt Disney's Caroussel
350 Pinocchio
351 Biancaneve
769 Bambi
772 Jungle Book

Geen opmerkingen:

Een reactie posten