Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 1 juni 2012

FRANCOISE DORLEAC 3/16: LA FILLE AUX YEUX D'OR

Vandaag de derde film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): La fille aux yeux d'or (1961), geregisseerd door Jean-Gabriel Albicocco (1936-2001).
Een fotograaf wordt voor het eerst echt verliefd op een mysterieuze jonge vrouw, die een geheim verbergt. Ze blijkt een relatie te hebben met een dominante lesbienne. Als het deze laatste niet lukt de man en vrouw van elkaar weg te houden, vermoordt ze haar vriendin.
De hoofdrol in deze film is voor Marie Laforêt (1939). Het is haar tweede rolprent en de titel (het meisje met de gouden ogen) zal vanaf dat moment haar handelsmerk blijven.
Bij mijn weten betsaan er twee verschillende posters.

De muziek voor deze film is gemaakt door Narciso Yepes. Er is een singel van uitgekomen op Fontana (460.805 ME).

De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is Tout l'or du Monde (1961).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten