Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 15 juni 2012

GAINSBOURG FILMS 3/6: SCARFACE

In 1982 regisseert Serge Gainsbourg zijn derde (speel)film: Scarface, een rolprentje van 5 minuten, gebaseerd op de film met dezelfde naam uit 1932 van Howard Hawks, toen met Boris Karloff, Paul Muni en Karen Morley in de hoofdrollen. Gainsbourg heeft gekozen voor Jane Birkin en Daniel Duval. Er is niets van te vinden, niet in al de boeken die ik van Gainsbourg, noch op het internet.
Daarom vandaag als toegift een overzicht van de andere korte films/videoclips die Gainsbourg hierna nog heeft geregisseerd.
1984: Renaud - Morgane de toi (6:06)



1985: "Total"
Een 12 minuten durende reklamefilm over Total, die alleen in beperkte roulatie is geweest.
Een versie van 5 minuten heeft de reguliere bioskoopzalen gehaald in mei 1985.
1985: "Bubble gum"
Speelduur: 1.12 minuten. Verder niets van bekend.
1985: Serge et Charlotte Gainsbourg - Lemon incest (5:13)


1987: "Springtime in Bourges"
Een dokumentaire van 61 minuten over het muziekfestival van Bourges in 1987. Behalve de regie is Gainsbourg ook de presentator van het geheel en interviewt hij o.a. Ray Charles. De overige artiesten zijn Jerry Lee Lewis, Viktor Lazlo, Murray Head, Jane Birkin en anderen.
Wie er iets van wil zien kan HIER terecht.
1987: Charlotte et Gainsbourg - Charlotte forever
Binnenkort meer over de bioskoopfilm Charlotte Forever, Gainsbourgs derde lange produktie. Dan zal ook deze videoclip ter sprake komen.
1987: Indochine - Tes yeux noirs (4:25)


1990: Jane Birkin - Amour des feintes (4:26)


Verder heeft Gainsbourg de regie gevoerd over meer dan 40 korte reklamespotjes, maar daarover een andere keer meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten