Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 18 juni 2012

JAN CREMER EN JOHNNY HOES

Het lijkt bijna een onmogelijke situatie, maar onlangs kwam ik tijdens het doorbladeren van wat AVRO Televiziers uit 1968 onderstaande foto tegen van schrijver/kunstenaar Jan Cremer (1940) die op bezoek lijkt te zijn bij platenbons Johnny Hoes (1917-2011), hier zonder zijn onafscheidelijke toupet.
Bij nadere beschouwing van de foto gaat het hier waarschijnlijk niet om een ordinaire koffievisite, maar zijn beide heren aan het luisteren naar Jan's opname voor de singel Oh Nederland. Komt dat even mooi uit met het verlies van 'onze jongens' gisteravond tegen Portugal. Ik duik meteen even de kast in.
Misschien is het gevoel voor Nederland waarover Jan zingt, hetzelfde gevoel als dat veel mensen met het Nederlamds elftal hebben: Haat/liefde.
Op de achterzijde van deze singel staat De Flipstand.
Zal ik dat 'prachtige' lied dan ook maar even draaien? Ach waarom niet. Veel slechter dan Oranje is het niet. De singel is uitgebracht op OJEE (7017), een sublabel van het platenfabriek Telstar uit Weert.

1 opmerking:

  1. Ojee was een sublabel voor pikante nummers, en de taal die Cremer bezigde was indertijd grof.

    BeantwoordenVerwijderen