Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 3 juni 2012

EFTELING 60 JAAR

Pretpark De Efteling bestond vorige week precies 60 jaar. Ik had nog even overwogen om er aandacht aan te schenken, maar vanwege het commerciele karakter van het geheel heb ik er vanaf gezien, totdat ik gisteren onverwacht deze advertentie vond in een oude Televizier.

Een vreemde tegenstrijdigheid doet zich voor. Als in 1966 het 15 jarig jubileum wordt gevierd, dan kun je toch onmogelijk in mei 2012 exact 60 jaar bestaan.

De oplossing ligt in de nieuwe attractie van dat jaar - De Indische Waterlelies - dat men kennelijk extra onder de aandacht wilde brengen. In het boek Efteling, Kroniek van een Sprookje wordt het ook zo verklaard, want - schrijven ze daar - in 1951 was er nog geen sprake van een sprookjesbos. Zo kun je elk jaar wel een jubileum vieren. De allereerste plannen voor de Efteling dateren al uit 1933! Volgend jaar het 80 jarig jubileum?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten