Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 18 oktober 2013

BOEKOMSLAG: BINNENVERLICHTING (1970)

Een van de meest curieuze boekomslagen die ik ooit heb gezien, in elk geval een van de meest abstracte. Een technisch werk over binnenverlichting, uitgegeven door de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde, die - geloof het of niet - nog steeds bestaat. De NSVV heeft zelfs een uitgebreide webstek. Het onderhavige boekje (15,5x23cm) is verschenen in 1970 bij uitgeverij Agon Elsevier, Amsterdam/Brussel. De ondertitel luidt: "Aanbevelingen voor binnenverlichting in hoofdzaak met betrekking tot de verlichting van werkruimten". Het is vooral technisch met heel veel formules. De doelgroep wordt niet vermeld.

Omslagontwerp is van designstudio R. Buschman. Dit zou het nog actieve bureau Designstudio Rob Buschman BNO in Gees (bij Coevorden in Drenthe) kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten