Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 4 oktober 2013

BOEKOMSLAG: UW HUIS IN HET NIEUW

Uw huis in het nieuw is een deel uit de reeks Zo maakt u, uitgegeven door de Nederlandse Boekenclub te 's Gravenhage. Schrijver, omslagontwerper en illustrator is Piet Marée (1903-1999). Eerder stond op HET Verzameloord al de muziekbundel Tiental kinderliedjes (1938) van Marée. Dit boekje, helaas zonder datering, is van na de oorlog, mogelijk van eind jaren '50, begin jaren '60. De voorkant, de enige tekening in kleur, geeft de sfeer goed weer van de meer dan 100 zwart-wit tekeningen in het boek, alle met voorbeelden van hoe je je huis of kamer nieuw kunt inrichten. Jammer dat er niet meer in kleur zijn gedrukt. Waar zijn de originele tekeningen gebleven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten