Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 27 oktober 2013

LOURDES 62: MUZIEKDOOS

 Twee keer eerder plaatste ik een Lourdes muziekdoos. Een tamelijk eenvoudige van plastic en een behoorlijk uitgewerkte van metaal. De muziekdoos van vandaag zit er tussenin. In tegenstelling tot het eerdere metalen object mist deze de entourage van grot en kerk. De detaillering die overblijft is echter zeker de moeite waard, bijna art deco.

De bron in de grot wordt in een abstracte vorm weergegeven.

Bernadette, slechts 3cm groot, is zeer gedetailleerd uitgevoerd.


Ook aan de achterkant is dit object afgewerkt. Let op het kleine gaatje in het achterhoofd van Maria, waar vermoedelijk een aureool bevestigd is geweest. Het totale beeld is ongeveer 17cm hoog en in zwaar metaal uitgevoerd. Helaas werkt de muziekdoos niet meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten