Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 15 oktober 2013

DISNEY DINSDAG: DISPATCH (1943)

Welkom terug op Disney Dinsdag. Na een jaar lang Pocahontas op dinsdag (ook Disney natuurlijk!) is het de komende weken tijd voor Disney Divers, Vandaag meteen maar een heel curieus ding, dat ik overigens niet zelf heb helaas. Ik vond het op een internet-veiling van enkele jaren terug, maar het is de moeite waard om te delen. Het betreft een boekje uit 1943 met de titel Dispatch from Disney's. (Verzending van Disney)


Het boekje is gepubliceerd DOOR werknemers van Disney VOOR werknemers die dienst deden in het leger. Het 32 pagina's tellende boekje bevat een introductie door Walt Disney, oorlog-gerelateerde artikelen, foto's en art-work. De voorkant is bijzonder: Donald Duck die een tomaat gooit naar Hitler in een opvallend perspectief. Tevens natuurlijk een verwijzing naar de Japanse oorlogsvlag.

Ingevoegd een los vel met 'Pin-Ups for Servicemen From Walt Disney Staff'. Een opvallende tekening voor Disneymaatstaven, waarin kenners de hand herkennen van Bill Justice en Fred Moore. Op de achterkant een lijst van Disney medewerkers in dienst en drie oorlog cartoons. Van de achterzijde geen afbeelding, wel van de pin-ups.


Het boekje is destijds (in 2008) verkocht voor $695,75. Nu vind ik het extra jammer dat ik het niet in mijn kast heb. Toch nog iets om naar uit te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten