Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 5 oktober 2013

MEGA MINDY 1: INLEIDING

Vanaf vandaag ga ik elke zaterdag een stukje merchandise plaatsen van de Belgische jeugdserie Mega Mindy.
Mieke Fonkel (Free Souffriau) en Toby (Louis Talpe) zijn agenten in een klein dorp. Hun baas is commissaris Migrain. Mieke heeft in het geheim een superheld alter ego genaamd Mega Mindy.
Mieke is te verlegen om voor haar mening uit te komen. Vooral haar ijdele, bazige chef misbruikt dit en laat haar allerhande karweitjes doen. Mieke is stiekem verliefd op Toby, maar durft hem dat niet te vertellen. Het frustrerende is, dat Toby verliefd is op haar alter ego Mega Mindy.
Mieke woont in het huis van opa (Fred Van Kuyk) en oma Fonkel (Nicky Langley) achter het snoepwinkeltje. Opa Fonkel is uitvinder, maar buiten Mieke en oma Fonkel weet niemand dit. De grootste uitvinding van opa is de capsule waarin Mieke verandert in haar alter ego.
Wanneer er een of andere misdaad gepleegd wordt, verandert Mieke in Mega Mindy en gebruikt ze haar superkrachten om een einde te maken aan het onrecht. Mieke kan echter maar kort gebruik maken van haar specialiteiten. Daarna verandert ze dus weer gewoon in Mieke Fonkel.

De merchadise die ik van deze serie heb (en de komende weken ga plaatsen) is allemaal gebaseerd op de getekende beginleader. Dus lijkt het materiaal uit een tekenfilmserie. Hieronder het titellied van de reeks.
De serie is een produktie van het Belgische TV en filmbedrijf Studio 100. Sinds oktober 2006 zijn er 65 afleveringen gemaakt van 35 minuten en maar liefst 3 bioskoopfilms. Momenteel is men bezig met de opname van het achtste seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten