Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 2 maart 2011

CITROENTJE MET SUIKER

Citoentje met suiker (KRO, 1972) was de opvolger van de suksesvolle serie 't Schaep met de 5 pooten (KRO, 1969), maar dit vervolg, dat eveneens in een kafé speelde nu genaamd De Kip met de gouden eieren, haalde niet de hoogte die zijn voorganger had.

De liedteksten van Eli Asser zijn deze keer niet op muziek gezet door Harry Bannink (zoals bij 't Schaep was gebeurd), maar door Joop Stokkermans, hetgeen slechts een hit opleverde en wel de B-zijde van de De eerste singel Lekker badje. De hit heet Je motter mee leren leven (1972, Philips 6012.293).

De tweede singel is Geld / Drama, ook door het duo Asser / Stokkermans geschreven en uitgevoerd door de volledige cast. Jaar van uitbreng is 1974, label Philips 6012 407.


De derde singel is feitelijk niet echt een singel. Het is een 33 toeren flexidisc met een doorsnede van 13 cm., vallend in een serie van 10 plaatjes die gratis zijn verstrekt door benzinepomp BP. Het betreft hier plaatje 10 in die reeks: Daar breng je ze nou voor groot.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten